mandag 17. januar 2011

Årets første stevne (og om effektiv stevneavvikling)

Så er utendørssesongen 2011 igang. På lørdag deltok Sondre og Simen (mine to eldste sønner) på sesongens første stevne. Litt uvanlig å starte utendørs 15. Januar, men bor en i California, så går det også. Stevnet var et såkalt ”All-comers” meet. Det betyr enkelt å greit at alle som vil kan være med. Det var relativt god deltagelse og veldig proffe, fleksible og effektive funksjonærer. Seks løpsøvelser (hvorav 55 meter hekk med mange forskjellige høyder og avstander), alle hopp og kule ble avviklet på 2,5 timer. Det eneste som var satt opp på forhånd var øvelsesrekkefølge. Var du interessert i å delta i en øvelse møtte du opp når øvelsen ble annonsert, skrev opp navnet ditt, ble plassert i ett heat og fikk et banenummer til å sette på buksen. Elektronisk tidtaking gikk som en lek, resultatlisten ble stiftet opp på veggen rett etter målgang. Friidrettsklubber er ikke vanlig her, så alt gikk på navn. Deltageravgiften var på snille 5 dollar (da kunne du delta i alle øvelser).

Jeg har planer om å skrive ett blogginnlegg om stevneavvikling i Norge: ”hvorfor må 11 åringer sitte i en hall hele dagen?” Tror jeg lærte noen triks her om hvordan det kan gjøres. Kanskje det viktigste vi kan lære er fleksibiliteten, har en følelse av at vi i Norge er litt vel rigide i forhold til formalia. En skal være korrekt i forhold til regler, men heatfordeling, kast og hopprekkefølge trenger ikke være så nøye på et treningsstevne.

1 kommentar:

  1. "All comers" blir tilsynelatende litt å sammenlikne med våre upremierte kretsstevner her i Norge, og der er det faktisk greit å være kutt fleksibel og få ting unna. Klubber som setter opp tidsskjemaer på forhånd for upremierte kretsstevner har egentlig ikke forstått så veldig mye, og ender bare opp med deltakere som blir sure fordi det uungåelig da vil bli forsinkelser og kollisjoner.

    SvarSlett