tirsdag 25. januar 2011

National Pole Vault Summit 2011

Nå er det bare to dager igjen til årets store høydepunkt, National Pole Vault Summit i Reno, Nevada. To dager med stavhopp fra morgen til kveld. Stavhoppere i alle aldre og på alle nivå møtes for å lære mer om øvelsen, møte likesinnede og konkurrere. Alt starter med felles foredrag og kickoff fredag morgen. Etter det går utøverne til den enorme messehallen hvor det i år er 11 stavmatter med tilhørende tiløp og stativer. Her får de topp instruksjon på sitt nivå til de ikke orker mer. Vi som er påmeldt som trenere kan velge mellom flere foredrag, velrenomerte stavtrenere og friidrettsnavn står i kø. Mest kjent i år er tresteghopperen Willi Banks.

Fredag kveld kommer ett nytt høydepunkt, elitekonkurransen. Flere av de beste amerikanerne kommer og det er store muligheter for hopp opp mot 5,70 meter for menn og 4,60 for damer.

Lørdag er den store konkurransedagen. Det konkurreres parallelt på 11 matter. Alle får delta sammen med utøvere på omtrent samme nivå.

De som har erfaring fra Pole Vault Summit (arrangeres for 21. gang) mener at dette er et en viktig årsak til at stavhopp er såpass stort i USA som det faktisk er. En møter andre, får treffe de store navnene og få en motivasjonsboost av dimensjoner.

Kanskje vi skal prøve å få til en "mini" Summit i Norge?

Referat følger !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar