torsdag 3. februar 2011

Innendørslandskamp

Resultater fra innendørslandskampen finnes her: Resultater
Friidrettsblogg.no kommer tilbake med kommentarer og vurderinger av innsatsen.

Under følger vår vurdering av lagene før stevnet:

Herrer 
I dameklassen konkluderte vi med vi med en klar seier til Sverige, med Finland som nummer to ikke veldig langt foran Norge. I herreklassen blir nok resultatene for Norges del noe dårligere. Vi har rett og slett for mange veldig svake øvelser. Finnene er jevnt sterke og vinner derfor foran Sverige, Norge kommer klart sist.

Årsaken til at Norge kommer såpass langt bak er todelt, 1) en del øvelser der vi får lite poeng har vi rett og slett ikke så veldig gode utøvere og 2) vi mangler en del utøvere. Når det skal sies så gjør både Sverige og Finland det også. Norges svake bredde blir veldig tydelig så snart vi skal ha med to utøvere. I Europacup midt i sesongen trenger vi kun en i hver øvelse og da er vi på høyde med Sverige. Midtvinters og med to utøvere blir manglende bredde veldig tydelig. Sverige har for eksempel 17, sytten stavhoppere som har hoppet høyere enn Norges beste deltager.

Vurderingene nedenfor er basert på årsbesteresultater inne og potensial vist igjennom prestasjoner oppnådd i fjor sommer. Jeg har ikke klart å finne regler for poengberegning og har derfor enkelt og greit brukt 6,5,4,3,2,1.

Norge får tre øvelsesseire blant herrene.

Totalt
Finland 112, Sverige 94, Norge 67

60 meter
Stor spenning er knyttet til Jaysuma Saidy Ndures sesongdebut. Normalt sett vinner han greit, men alt er sjelden normalt med Jays. Finnene og svenske Stefan Tärnhuvud sloss om 2-4. plass mens Tormod Hjortnæs Larsen slår den ene svensken og blir nummer 5.

200 meter
På 200 meter får vi se Johann Wissman svensk rekordholder på både 200 og 400 meter. Han viste grei form i sesongdebuten forrige helg og vinner løpet. Kampen om de neste plassene blir veldig tett. Finnene har gode innetider fra ”gammelt av”, men dagens kapasitet er ukjent. Banefordeling og dagsform avgjør. Ingen av de to norske har løpt 200 meter innendørs, men 60-metertidene deres tyder likevel på at formen er bra.

400 meter
Lars Eric Sæther og Mauritz Kåshagen løper for Norge. På papiret er de svakest, men vi satser likefullt på at de klarer å få en bak seg.

800 meter
Et spennende felt på 800 meter. Thomas Roth får en tøff kamp med svenskenes Robin Rohlen som løp to tideler fortere enn ham i sommer. Vi satser på at Thomas har dagen og vinner løpet. Jørgen Hasle Johansen blir nummer fire.


1500 meter
På 1500 meter stiller ikke noen av sommerens beste mellomdistanseløpere. Ingen av løperne i feltet har innendørstider på 1500 meter. Svensken Johan Walldén har løpt 800 meter inne på 1.49 og kan virke sterk. I mangel av klare favoritter fordeler vi poengene jevnt utover.

3000 meter
Norge må sies å stille med et B-lag på 3000 meter. Ingen av de to norske gutta, Joachim Brøndbo eller Ola Sakshaug var blant de 8 beste 3000 meterløperne utendørs. Svensker og finner sloss om de fire første plassene, vi håper vi tar feil.

Poeng løp
Sverige 48, Finland 43, Norge 35

60 meter hekk
Et spennende løp hvor Vladimir Vucicevic får en tøff utfordring med de to finnene. Begge har løpt under 8,00, mens Vladimir tjuvstartet innendørssesongen med å løpe på 8.04 i Drammenshallen i September. Verken svenskenes beste 110 meter hekk løper, Philip Nossmy eller evigunge Robert Kronberg løper. Svenskene stiller med Rafael Askros og veteranen Joakim Blaschke. Får Eivind Stavang klaff bør han slå Blaschke. Vi bruker hjertet og satser på en seier til Vladimir.

300 meter hekk
En øvelse det er vanskelig å vurdere. Vi stiller med våre to beste 400 meter hekk løpere. Det vi har av informasjon på svenskene tilsier at de er jevne med de to norske. Finnene vet vi lite om. Fordeler derfor poengene jevnt.

Poeng hekk
Norge 13, Sverige 12, Finland 17

Stav
Situasjonen for norsk stavhopp er begredelig. Ende tydeligere blir det når to av de beste ikke stiller. Men de som hopper skal ikke få skylden for elendigheten. Erik G. Dolve er et kjempetalent og hopper veldig høyt i forhold til sin alder. Men det er et svakhetstegn at over 30 gutter på amerikanske high school hopper høyere enn det som må til for å komme på et norsk landslag. Svenskene stiller med ungutten og kjempetalentet Melker Svärd-Jacobsson, han er bare 16 år, men har hoppet hele 5.30 meter. Finnene har alltid jevnt gode stavhoppere, og førsteplassen står mellom Melker og de to finnene. Vi håper på høye hopp fra de to norske, men skal det bli noe annet en de to siste plassene må en av de andre feile.

Høyde
Linus Tornblad stiller ikke for Sverige, men finnene Osku Torro Jyväskylän hoppet faktisk høyere enn Linus i fjor vinter, 2.32, også finnenes andremann har vært over 2.20 i vinter. For nordmennene blir jobben å ta minst en svenske (selv om de har dårligere årsbeste).

Tresteg
I tresteg blir det veldig jevnt. Den ene finnen, Mikko Kivinen Lohtajan Veikot, har vært over 16 meter og er favoritt. Mellom den andre finnen, de to svenskene og beste norske, Simen Almsengen skiller det 12 cm mellom årsbesteresultatene. Vi satser på at Simen er i slag og tar andreplassen. Vetle Utsi Onstad overrasker dersom han ikke blir sist.

Lengde
Jonas Mögenburg har hoppet 7,48 meter inne i år, lenger enn noen andre på veldig mange år. Det blir likevel for spett mot spretne svensker og finner. Overaskelsesmannen fra EM-kvalifiseringen Michel Torneus gjør sin innendørsdebut. Han hoppet hele 8,12 meter ute, og er med det klar favoritt. Begge finnene har hoppet over 7.90 meter, men det er lenge siden og de er derfor usikkert hvilke nivå de er på nå. Vi tror at Jonas blir nummer fire og Rune Augdal nummer seks.

Poeng hopp
Norge 14, Sverige 29, Finland 41

Kule
Det er tydelig at kulestøterne ikke prioriterer innendørsstøting. Svenskene hadde for eksempel fem menn over 18 meter i sommer. Ingen av de stiller. Eneste 18 meters støt av de i feltet har Thomas Söderlund fra Finland. Det er lenge siden noen støtet kulen skikkelig langt i Norge, men Stian Andersen støter ganske langt. Med treff slår han begge svenskene og blir nummer 3. Florøs idar Grønneng Havn som har kommet inn for Vegard Henriksen blir sist.

Poeng kule
Finland 11, Sverige 5, Norge 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar