onsdag 2. februar 2011

Innendørslandskamp

Til helgen arangeres innendørslandskamp mot Finland og Sverige i Tampere, Finland. www.friidrettsblogg.no har I den forbindelse vurdert de ulike lagene. Først følger en vurdering av dameklassen, i morgen tar vi tak i herrene.

Damer
I dameklassen vinner Sverige greit. De har det jevneste laget og er ikke svake i noen øvelser. Det selv om flere av de beste svenskene ikke deltar (Emma Green, Angelica Bengtson, Helena Engman). Norge stiller med de fleste av de beste, men mangler endel på mellomdistanse. Forfallet til Ingvill Måkestad Bovim gjør at vi blir svake her. Det blir ellers et artig gjensyn med Carolina Klüft, som i vinter ikke hopper lengde. I landskampen skal hun løpe 60 meter og 60 meter hekk. Svenskenes andre gode mangekjemper Jessica Sameuelsson skal delta i den ikke helt vanlige kombinasjonen lengde og kule. Vurderingene nedenfor er basert på årsbesteresultater inne og potensial vist igjennom prestasjoner oppnådd i fjor sommer. Jeg har ikke klart å finne regler for poengberegning og har derfor enkelt og greit brukt 6,5,4,3,2,1.

Norge stiller sterkt i hoppene og på hekk, men med unntak av Ezinne på 60 meter blir det i de andre løpene en kamp om unngå sisteplasser. Uten å ha vurdert stafetten, vinner Sverige dameklassen foran Finland og med Norge til sist. Norge vinner 60 meter, 60 meter hekk, 300 meter hekk, høyde, lengde og tresteg. Så håper jeg selvsagt at de norske jentene overgår seg selv og får ut det lille ekstra.

Totalt
Sverige 103, Finland 91, Norge 79

60 meter
Ezinne sesongdebuterer, hun gjør sjeldent dårlige løp og vinner greit. Marte Jørgensen blir nok ett hakk for liten og må regne med sisteplassen. Caroline Kluft løper for Sverige og blir nummer to.

200 meter
Her er det veldig åpent, vi holder Ella Raasanen som favoritt. Alle de andre kan ta alle de andre plassene. Her vil banefordeling og killerinstinkt avgjøre.

400 meter
En ganske åpen øvelse, Sverige tar dobbeltseier, mens Norge og Finland kjemper jevnt om tredjeplassen.

800 meter
Uten Ingvill Måkestad Bovim har vi lite å stille opp med. Charlotte Schönbeck fra Sverige vinner foran de to finske jentene. Norges jenter tar de to siste plassene.

1500 meter
Ingen av jentene i feltet har noen store tider. Antagelig vil det gå ganske rolig og plassfordelingen vil avgjøres i spurt. De norske jentene har de dårligste tidene og vil måtte overgå seg selv for å bli med når toget går.

3000 meter
Også her har de to norske jentene de dårligste tidene. Det er ikke veldig langt opp til de to finnen, så med den rette innstillingen og en god dag kan vi håpe på at en av dem får en bak seg.

Poeng løp
Sverige 57, Finland 45, Norge 24

60 meter hekk
Christina har ikke løpt inne i år, men hun meldes å være totalt skadefri og uttaler i VG: "Kroppen fungerer helt perfekt. Vi stoler på Christina og hun vinner greit. Alle heatets fem andre deltagere kan ta plassen bak. Isabelle har den beste årsbestetiden i heatet og bør kunne sikre Norge dobbeltseier. Blir spennende å se hva vinnerskallen Isabelle kan gjøre med superstjernen og veteranen Carolina Klüft. På papiret er de ganske like.

300 meter hekk
En uvanlig øvelse. Vi setter vår litt til at Stine Tomb setter både finner og svensker på plass. Hege Vold vurderes til en fjerdeplass.

Poeng hekk
Norge 20, Sverige 11, Finland 11

Stav
Svenskenes stjerne, Angelica Bengtsson stiller ikke. Det gjør at vi få en spennende kamp mellom Cathrine Larsåsen, Malin Dahlstrøm fra Sverige og Minna Nikkanen Esa fra Finland. For å vinne må nok Cathrine hoppe minst like høyt som hun gjorde i Wien på tirsdag, 4.23. Julie Farseth Berg har kommet inn på det norske laget (på overtid) og må nok regne med å bli sist. Julie er ung, så en personlig rekord er vi mer en fornøyd med.

Høyde
Heller ikke her stiller Sverige med sitt sterkeste kort, Emma Green. Derimot er Ebba Jungmark meldt klar. Hun har ikke noe resultat inne i år, men hoppet sterke 1,90 i sommer og har så god personlig rekord som 1,92. Hun blir en tøff nøtt for Øyunn Grindem og Tonje Angelsen, men vi satser på at begge blir blant de tre beste.

Tresteg
Inger Anne Frøysedal er i kjempeform og bør ta hjem seieren. Muligens kan det også bli en ny norsk bestenotering. Blant de andre er det veldig jevnt, men Mia Haave opp mot sitt beste for å unngå sisteplassen.

Lengde
Margrete Renstrøm sesongdebuterte i Wien i går med 5,94 meter. Hun har byttet satsbein og sliter med teknikken. Oda Utsi Onstad er i kjempeform og bør kjempe med Erica Jarder (S) om seieren. Kanskje kan Oda også klare EM-kravet. Vi plasserer Noora Pesola Ahkera som outsider sammen med Margrete.

Poeng hopp
Norge 32, Sverige 28, Finland 24

Kule
I Norge har vi minimalt med tradisjoner i kule for damer. Alt annet en siste og nest siste er bonus. Artig at Camilla Rønning (15 år) er tatt ut. Hun satser etter hva jeg forstår mangekamp og kan sikkert snappe opp noen gode tips fra Jessica Samuelson.

Poeng kule
Finland 11, Sverige 7, Norge 3

1 kommentar:

  1. Hei!
    Bra at det blogges om smarte ting slik som friidrett. Kan legge til at Camilla Rønning er også god i håndball, spiller på Helset i Bærum har jeg sett, samme lag som EM-spiller (2010) Stine Bredal Oftedal har vært gjennom. Oftedal var også med for Nittedal friidrett i ung alder. Håper Camilla ikke går samme vei som Oftedal, men velger friidrett!

    SvarSlett